Dobbelt tryk / holde inde på zgp2801k4-foh-e Kontakter.

Dobbelt tryk / holde inde på zgp2801k4-foh-e Kontakter.

Version 1.1:

  1. Jeg har rettet en fejl, der gjorde at doublePress ikke blev sendt.
  2. Jeg har tilføjet så det er muligt, kun at aktiverer doublePress på bestemte knapper. Fx, kun på knap 1 og 2.
Linket til pastebin er blevet opdateret med nyeste version.

Info:

Hvis FOH/Hue Tap/Niko kontakter bruges med zigbee2mqtt i Home Assistant, så kan de kun sende "press" og "release" events.

Dvs. at der ikke er events for at holde en knap nede. Dette gør brugen ret begrænset.

Derfor har jeg udviklet et Node-Red flow der tilføjer de manglende events, vi kender fra andre zigbee kontakter. Hele logikken er skrevet i javascript inde i en functions node. Jeg har gjort det nemt at tilpasse indstillinger. Fx. ændre delay tiden for "hold", eller slå "doublePress" fra.

**Bemærk:
**Jeg kører ikke selv med zigbee2mqtt, så jeg har ikke kunne teste det i praksis. Derfor håber jeg, at nolge af jer vil teste min kode og give feedback.

Jeg håber koden kan gøre nytte og gøre kontakterne smartere.

**Ekstra Events:**
• singlePress
• doublePress
• hold
• release

**Double Press:
**Jeg har tilføjet en double press feature, som kan sende et event, hvis der dobbelt klikkes på en kontakt. Den er rigtig nyttig til at aktivere scener, mv. Ulempen er at der skabes en forsinkelse på et enkelt tryk (400ms). Forsinkelsen og om funktionen skal deaktiveres kan nemt ændres.

**Saftety Feature:**
Mange bruger en loop funktion til at lave en dimming effekt. En loop funktion skal bruget et start event (hold) og et stop event (release). Hvis stop eventet aldrig modtages, så vil loopet køre i en uendelighed.

Derfor har jeg indbygget en funktion, som automatisk sender et "release" event, 10 sekunder efter "hold" er sendt. Tiden og om funktionen skal deaktiveres kan nemt ændres.

**
Link:**
https://pastebin.com/Wc0EDSZA
Tilbage til blog